Lucka 22, 2024

Efter det hektiska jubileumsåret fick vi ett betydligt lugnare år på Strindbergsmuseet. Det var trångt i lokalen men museet gjorde allt för att det skulle fungera fint. Vi fick använda museets sammanträdesrum vid behov. 

Broderiträffarna fortsatte varje vecka och vi satt vid små runda bord i lokalen som samtidigt var utställningslokal. Det fanns tid för många samtal runt borden.

Under året arbetade vi med två uppgifter. Den första utgick från Strindbergs hem och den andra från romanen Hemsöborna.

Jugend i vår tid
Strindberg var mycket förtjust i jugend, vilket präglar hans sista hem på Drottninggatan 85. Kärnan i museet är hemmet. Vi lät oss inspireras av både fastigheten och hemmet i våra broderier.  Projektet kallades Jugend i vår tid.

Inbjudan till utställningen på museet. Fler bilder kommer så småningom att visas i bildgalleriet.

Under utställningstiden delade broderiträffarna lokal med utställningen. Så fint att omges av broderierna då vi fortsatte med Hemsöborna.

Hemsöborna genom nålsögat

Uppgiften var att välja ett citat ur Hemsöborna som inspiration till vårt broderi. Verkets titel blev sedan broderiets titel.
Utställningen på Strindbergsmuseet följde berättelsen i boken från Carlssons ankomst till det dramatiska slutet. Här visas broderierna i bokstavsordning efter brodösens efternamn.

Klicka på bilderna för att se en större bild, brodösens namn och en kort beskrivande text.

Workshops
Under året höll vi några workshops ledda av föreningens medlemmar.
Tamaribollar men Lena Möre
Fritt broderi med dragna trådar men Birgitta Norbäck
Publik workshop mad avstamp i utställningen om Strindbergs hem med Pia Edgren och Ulla-Britt Önnestam

Skulle du kunna genomföra en workshop för föreningens medlemmar eller har du önskemål om någon workshop? Skriv ditt svar nedan!
❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *