Lucka 11, 2024

Frimärksinspirationer
Efter Sjöhistoriska styrde vi till Gamla Stan och Postmuseum. Här förändrades vårt arbetssätt något och liknar mer det upplägg vi har idag.

Introduktionsuppgift
Från och med nu stannar vi ett helt år på varje museum och gör två projekt och två utställningar. På förslag från museet startade vi med en introduktionsuppgift med strikta ramar. Vi broderade ett frimärke i formatet 10 x 15 cm, stående eller liggande med mjuk montering. Motivet kunde vara ett befintligt frimärke eller ett som vi själva skapade. En mindre introduktionsuppgift visade sig bli mycket lyckad. Många kom igång snabbt och det kändes mindre kravfullt.  Flera av oss gjorde till och med mer än ett frimärksbroderi.

Museet har ett rum där man kan se samtliga frimärken utgivna i Sverige. Där fick våra broderier en hedersplats.

Se alla våra frimärken HÄR->

MONIKA ALDEHAG, ÖVERHOGDALSBONADEN: Från sent 1000-tal. Funnen i Överhogdal, Härjedalen år 1910 och visas på Jämtlands museum, Jamtli i Östersund. År 2011 fick jag ett stipendium för att på plats studera tre textila historiska bonader; Bayeuxtapeten, Arreskovtapet, och Överhogdalsbonaden. Överhogdalsbonaden gjorde starkast intryck. Det finns olika tolkningar av den, bland annat att bonaden visar Härjedalens kristnande.

PostNord gav ut en serie frimärkes på temat Slöjdkraft. Bland dem fanns Monikas broderi.

Frimärke utgivet 2019
Är du nyfiken på Överhogdalsbonaden.? Besök Jamtli!

Läs också om slutspurten på broderiträffarna HÄR-> och om invigningen av utställningen HÄR->

Broderade du ett frimärke? Berätta om det i kommentarerna nedan?
❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *