Om mig Kajsa en brodös och ny admin

Då var det dags för en ny admin på webbplatsen för Skapande broderi. Jag heter Kajsa Silén och har smeknamnet kajsasi när jag bloggar på denna webbplats i broderi.

Broderi har funnits i mitt intresse sedan barnsben och IT-verktyg blev ett stort intresse när jag arbetade som lärare och fick ansvar för IT i skolan. I skolan använde vi bloggen som verktyg med eleverna och vi var med i  Webbstjärnan som är kopplat till Internetstiftelsen. Inom broderi så blev det mest korsstygn när jag var barn och broderi efter färdiga mönster. Eftersom Hälsingland ligger mig varmt om hjärtat blev det mycket kopplat till hantverket från detta landskap.

Under ett antal år arbetade jag på varuhuset PUB´s sybehör och handarbetsavdelning och där var det en dam som broderade fritt de mest fantastiska broderier, men jag vet inte om jag förstod det då? I alla fall, i samband med jobbet på PUB gick jag bl.a. en kurs på Handarbetets vänner i konstsömnad och nyfikenheten började knoppas.

Åren rullade på fort och det blev barn och andra intressen som akvarellmåleri. Jag blev lärare och när pensionen kom efter 20 år som lärare så hittade jag tillbaka till broderiet. Jag gick en kurs på ABF och hittade till gruppen Skapande broderi. Via en medlem kom tipset om en broderikurs vid Västerbergs folkhögskola.  Denna fantastiska skola med inspirerande lärare gav mig en vilja att fortsätta utvecklas inom det fria broderiet.

Där är jag nu och i det fria broderiet målar jag med nål och tråd. Ibland utifrån mitt eget måleri och numera även inom de teman som dyker upp under samarbetet mellan museerna och  Skapande broderi. Broderi inspirerar och lär mig något nytt hela tiden inte bara inom broderi. Jag tycker det är viktigt att våga brodera på sitt sätt för det är det som är att brodera fritt och det är viktigt att få inspiration från andra för det ger utveckling.

Nu har jag fått förmånen att var med och administrera Skapande broderiets hemsida och det ska bli spännande. Innan jag avslutar mitt långa inlägg där ni får veta det mesta om mig så vill jag passa på och säga att jag är väldigt nyfiken på Er andra i gruppen. Det skulle vara trevligt om fler vill berätta om sitt utforskande inom broderiet här i vår webb.

Tillsammans utvecklas vi vidare med hälsningar från kajsasi.

 

6 kommentarer på “Om mig Kajsa en brodös och ny admin

    • Tack Ullabrit! Det är spännande med bloggar/webbplatsen! Kul att jobba med!

  1. Hej Kajsa, Tack för ditt inlägg och berättelse. Det är alltid intressant att läsa hur vi brodöser hittat till broderiet som intresse eller yrke. Både på lika och olika sätt.

  2. Välkommen Kajsa. Du är efterlängtad. Vi behöver vara fler som sköter föreningens webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *